Voor kinderen van het derde en vierde leerjaar.

 

 

De Vlaamse overheid zet actief in op het bevorderen van acceptatie en enthousiasme voor technologie, innovatie en wetenschap onder de Vlamingen.

Deze inspanningen hebben als voornaamste doel zowel een toename van de instroom in STEM-onderwijs en doorstroming naar STEM-gerelateerde functies in het arbeidsveld te bewerkstelligen als de STEM-geletterdheid bij alle burgers te verhogen.

Onder het initiatief genaamd 'een STEM-academie in elke gemeente' biedt de Vlaamse regering ondersteuning aan STEM-partnerschappen en STEM-academies.

 

Om samenwerking en kennisdeling tussen verschillende STEM-academies, bedrijven, lokale overheden, kennisinstellingen en jongeren te stimuleren, heeft het Vlaams Agentschap Innovatie en Ondernemen een oproep gedaan naar organisaties die de dynamiek in het ecosysteem kunnen bevorderen. Deze 'gangmakers' vervullen de rol van bruggenbouwers tussen STEM-academies, STEM-partnerschappen en andere belanghebbenden binnen het 'STEM in de vrije tijd'-ecosysteem.

De Techniekacademie is een van de geselecteerde gangmakers en draagt hiermee officieel bij aan dit initiatief.

 

Gangmakers beschikken over expertise in STEM en hebben toegang tot innovaties op het gebied van STEM-onderwijs en/of STEM-disciplines. Ze maken deel uit van een uniek netwerk en delen met de andere 8 gangmakers en VLAIO de verantwoordelijkheid voor het versterken van het bredere Vlaamse ecosysteem van 'STEM in de vrije tijd'.

 

Waarvoor kan je bij de Techniekacademie terecht?

  • Je bent op zoek naar meer info over STEM in de vrije tijd
  • Je bent een bedrijf of organisatie en wil zelf een STEM-aanbod in de vrije tijd aanbieden
  • Je wil graag ondersteuning om zelf een erkende STEM-academie te worden
  • Of heb je een andere vraag …

Neem dan gerust met ons contact op via nele.heytens@vives.be